Troost Compagnon

Een troostcompagnon is als een warme hand op je schouder tijdens momenten van verdriet en onzekerheid. Iemand die jouw verhaal hoort zonder oordeel, en met empathie luistert naar wat je voelt. Een metgezel die jouw last deelt en samenmet jou zoekt naar manieren om betekenis te vinden in moeilijke tijden. Met een troostcompagnon vind je een veilige haven voor jouw emoties en een pad naar herstel en veerkracht.

 • Mesa de trabajo 3

  Overweldigende Emoties 

  Voel je soms een wervelwind van gevoelens, zoals verdriet, boosheid of verwarring? Je bent niet alleen. Ik ben er om te luisteren en je te helpen deze emoties te begrijpen en te uiten, zodat je de last kunt verlichten.

 • Verlangen naar begrip

   Verlang je naar een plek waar je kan praten zonder je te moeten inhouden en iemand kunt vinden die echt naar je luistert? Bij mij vind je een veilige haven om je verhaal te delen, zonder angst voor oordeel. Samen kunnen we de diepte van je gevoelens verkennen en begrip vinden.

 • Verdwaald in verandering

  Als het leven een onverwachte wending neemt, voelt het soms alsof je de weg kwijt bent. Samen gaan we op zoek naar jouw innerlijke kompas. Ik sta naast je terwijl je je aanpast aan veranderingen, en help je om richting en betekenis te vinden in deze nieuwe fase van je leven.

 • Zelfzorg in zekerheid

  Het is niet altijd gemakkelijk om goed voor jezelf te zorgen, vooral in moeilijke tijden. Samen werken we aan het versterken van je veerkracht en zelfvertrouwen. Ik bied begeleiding om jezelf op de eerste plaats te zetten, zodat je beter kunt omgaan met uitdagingen en een stevigere basis kunt creëren voor jezelf.

Heb je  afscheid moeten nemen van een dierbare? Of overvalt het leven je en voel je je verloren, zonder helder pad voor je?

Als troostcompagnon begrijp ik dat verlies vele gedaanten kent en dat troost op elk moment van het leven nodig kan zijn. Of het nu gaat om het verlies van een geliefde, een relatie, een droom of zelfs je eigen richtinggevoel; ik ben er om je te ondersteunen op jouw eigen weg.

Leven neemt soms onverwachte bochten, waardoor je verdwaalt in duisternis. Maar je hoeft dit niet alleen te doorstaan.

Rouw en verlies zorgen voor een storm van emoties. Soms is er verdriet, dan weer boosheid, soms overheerst verwarring. En dat is helemaal normaal. Verwerking vergt veel, zowel mentaal als emotioneel. Daarom nodig ik je uit om mild te zijn voor jezelf, en om de tijd te nemen om te wennen aan de nieuwe realiteit waarin je nu bent.

Ik bied je een luisterend oor en ik begrijp dat het in onze drukke maatschappij niet altijd vanzelfsprekend is om je gevoelens te delen.

Daarom ben ik er voor jou. Ik ben hier om te luisteren, om samen met jou de pijn te voelen, om herinneringen te koesteren en om je te helpen je unieke pad van troost te vinden. Als jouw Troostcompagnon bied ik verschillende diensten aan, zoals:

 • Persoonlijke gesprekken waarin jij vrijuit jouw verhaal kunt delen.
 • Troostwandelingen, waarin de natuur je tot rust brengt.
 • Samen bladeren door foto's of herinneringen, om dierbare momenten vast te houden.
 • Bezoeken aan betekenisvolle plekken, om te gedenken en te reflecteren.
 • Openhartige gesprekken om jouw vragen en zorgen te bespreken.
 • ...


Als troostcompagnon sta ik paraat om je te ondersteunen in welk stadium van jouw troostreis dan ook. Ik wil je helpen om jouw emoties te omarmen en je leven te hervormen, terwijl je altijd koestert wat je hebt verloren. Aarzel niet om vandaag nog contact met mij op te nemen. Samen kunnen we een weg vinden naar troost, veerkracht en herstel.

Hallo daar, ik ben Charlotte! Een paar jaar terug bevond ik me in precies dezelfde positie als jij nu. Stress, prikkelbaarheid, slapeloosheid en een gebrek aan energie begonnen mijn dagelijkse metgezellen te worden.

Ik beschreef het als een rugzak waarin iedereen zijn zorgen en verdriet kon deponeren. Toen mijn broer ziek werd en uiteindelijk overleed, begon die rugzak steeds voller te raken, zonder dat er iets uitging. Ik hunkerde naar de mogelijkheid om mijn gevoelens te delen, mijn verdriet te uiten en alles wat me bezighield te bespreken. Ik kon inderdaad praten. Vrienden en familie stonden klaar om naar me te luisteren. Maar voor mij voelde het niet altijd juist, alsof ik hen nog meer verdriet bezorgde door mijn eigen zorgen erbij te voegen. Zo vond ik mijn weg naar een therapeute. Gedurende lange tijd bezocht ik haar graag, en het heeft me enorm geholpen. Echter, soms had ik geen zin in een reis naar mijn verleden. Ik verlangde er gewoon naar om mijn hart te luchten en te weten dat er iemand was die oprecht luisterde. Ik geloof echt dat veel mensen die naar een psycholoog gaan eigenlijk evenveel baat zouden hebben bij een warm luisterend oor. Iemand bij wie ze zich veilig voelen, iemand die onvoorwaardelijk luistert, zonder oordeel.

Fast forward naar enkele maanden geleden. Ik volgde een rouwopleiding en ontmoette daar Eva van Adieu Challereux. Na de opleiding begon ze als troostcompagnon. Toen ik haar uitleg las, wist ik het meteen: ja, dit is het. Dit is precies wat ik ook wil doen met Pakje Troost.

Hoe ga ik te werk?

Voel je dat dit wel eens zou kunnen zijn wat je nodig hebt?

Mail me en dan spreken we af voor een vrijblijvend (gratis) telefonisch kennismakingsgesprek zodat we even kunnen aftoetsen wat de verwachtingen zijn, wat je nodig hebt, hoe ik je kan helpen en of er een klik is.

Als de klik er is kunnen we een afspraak vastleggen. We beginnen met een praatje, waarin jij je gevoelens kunt delen. Dan kiezen we samen wat het beste bij jou past: een wandeling, een kopje thee, herinneringen delen, of gewoon luisteren. Geen haast, geen oordeel. Gewoon een vriendelijke hand om je door moeilijke tijden te leiden.

Prijs is 45€/u. 

Een gesprek gaat door bij jou thuis, waardoor je in je eigen omgeving kan blijven. Als je liever wil wandelen dan kan dat zeker!(met/zonder hond). In een straal van 20km (gemeneweideweg-noord 5, 8310 sint-kruis) is dit gratis, daarna reken ik 0,5€/km.